Uitslag open water 4 en 5 augustus 2007 in Hoorn

Afgelopen weekend stond er een tweedaagse open water wedstrijd in Hoorn op het programma. Zowel zaterdag als zondag werd er gezwommen in het water van het IJsselmeer.

Zaterdagmiddag startte Sandra Schellekens op de 5000 meter vrije slag. Er stonden flinke golven waardoor er geen toptijden op de klokken kwamen. Sandra werd 20e in 1 uur, 34 minuten en 26.44 seconden. Slechts een kwartier nadat ze uit het water was gekomen voor de 5km moest ze zich alweer bij de voorstart melden. Er stond namelijk ook nog een duizend meter vrije slag op het programma. Doordat Sandra bij de 5km een flinke trap tegen haar schouder had gekregen, besloot ze de 1 lekker rustig te zwemmen om blessures te voorkomen, vooral met het oog op de 10km van 25 augustus (die zowel als Nederlandse als Brabants Kampioenschap telt). Daardoor kwam er een eindtijd van 19.27.24 (14e plaats) op de klokken.

Een dag later stond laat in de middag de 2000 meter vrije slag nog op het programma. Deze verliep beter dan de 1km van zaterdag en met een eindtijd van 33.46.74 werd ze 24e. Ze was een halve minuut sneller dan vorig jaar op deze afstand in het IJsselmeer en zwom dankzij deze 2km ook haar landelijke klassement vol.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'